Kokemuksia meidän Lottalaiturista

Meidän perheelle laituri on yksi kesämökin tärkeimmistä asioista. Ellei jopa tärkein. Kaksi vuotta sitten  keväällä sanoimme heipat vanhalle, ja toivotimme tervetulleeksi uuden. Syitä uusimiseen oli kaksi: ensinnäkin, vanha oli erittäin hankala laskea vesille:  se vaati kaksi-kolme henkeä keväisen jääkylmässä vedessä puuhastelemaan pitkäksi aikaa, ja toisekseen, se oli kaikin puolin liian pieni ja huonokuntoinenkin.


Asiakkaan Lotta Laituri laiturijaloilla

Kun miettii laiturin hankintaa, on tärkeää huomioida laiturin sijainti ja vesistön vaatimukset laiturille. Meidän mökkirantamme sijaitsee pienessä poukamassa ja veden korkeus vaihtelee erittäin paljon vuodenaikojen mukaan. Keväällä jäät pakkautuvat rantaamme nousten pitkälle pihamaalle. Näistä syistä johtuen meille ainoa oikea vaihtoehto on syksyllä ylös nostettava laituri, minkäänlainen mörssäri ilman mittavaa betonia järvessä ei nimittäin noita luonnonvoimia kestäisi särkymättä. Harmi sinänsä, mutta luontoa ei käy vastustaminen.

Uusiessamme laituria sille tuli myös yksi tärkeä uusi tehtävä. Rantautumispaikkamme on veneen pohjaa ajatellen huono. Nyt, kun laituri ulottuu pidemmälle, saamme siihen myös pikku venhomme kiinni toiselle sivulle, ja näin vanhan Terhi-juhtamme pohja säästyy julmilta kivikolle rantautumisilta, joista se on joutunut kärsimään aivan liikaa viimeisten vuosien aikana.


Laituri paikan ja käyttötarkoituksen mukaan

Valintamme kohdistui kotimaiseen Lottalaituriin. Syynä olivat monipuoliset laiturimodulit josta voi rakentaa juuri omiin tarpeisiinsa sopivan laiturin. Lotta-laiturissa kun oli hyvä hinta-laatusuhde, nopea toimitus, ja vielä hyvin henkilökohtainen palvelu, päätös oli helppo. Laituri saapui aivan venerantaamme saakka, josta se uitettiin veneen perässä elementti kerrallaan mökkisaareen.

Tekniseltä puolelta, kirsikkana kakussa erittäin kätevä  jalkarakenne, joka osoittautui vielä oletettuakin tärkeämmäksi asennusvaiheessa. Meidän rannassa pohjassa on erittäin suuria syvyysvaihteluita, ja erimittaiset jalat tulivat totta tosiaan tarpeeseen -tarvittavat mitat ilmoitettiin ennen tilausta, ja saapuivat sitten suoraan oikean mittaisina. En olisi ihan vain kahlaustuntumalla osata aavistaakaan, miten paljon pidempi jalka oikealla puolella tarvittiin! Lukitussysteemi on sekä helppo että nopea -otimme sen lisäksi kuumasinkittynä, jolloin se kestää korroosiotakin paremmin.


Laskuja ja nostoja

Nyt olemme siis laskeneet uuden laiturin veteen kolmesti (ja nostaneet kahdesti): ensimmäinen kerta oli opettelua, ja nämä seuraavat kerrat homma sujui jo todella helposti. Ensimmäisen laskun suorittivat mies ja appiukko, seuraavat menivät esikoisen ja miehen voimin -se varmasti kertoo jotakin asentamisen mutkattomuudesta.

Laituri tuntuu tukevalta, kun tukijalat saa napakasti oikeaan mittaan. Vakaus on erittäin tärkeää lasten ja koiran kanssa liikkuessa, ja etenkin kun itse liikuin keppien kanssa menneenä kesänä.

Mökkimme sijaitsee pohjoisrannalla, ja minua itseäni viehättää erityisesti se, että tällä pitkällä ihanalla laiturilla pääsen nauttimaan auringonsäteistä silloinkin, kun  niitä ei pihaan yllä.

Aina kun ajattelen saarimökkiämme, kaipaan juuri tuonne laiturinnokkaan. Se on paras paikka, kaikkina aikoina.

Linkki asiakkaan blogiin, jossa on lisäkuvia laiturin asentamisesta ja toimittamisesta https://www.lily.fi/blogit/lilous-crush/kuinka-valita-juuri-oikea-laiturimalli/

Innostuitko?

Ota yhteyttä myyntiin ja mietitään juuri sinulle sopiva laituri – ei mitään liikaa, eikä liian vähän.